Vacsora
Tortilla

Hozzávalók:
12 dkg graham liszt,
12 dkg kukoricaliszt,
6 dkg finomliszt,
4 ek. olaj,
1 kk. só,
1/2 cs. sütőpor,
2 dl víz
Elkészítés:
A lisztet leszitáljuk, hozzáadjuk az olajat, a sót, a sütőport. A langyos vizet fokozatosan hozzáadagolva lágy tésztát...
———
Virsli tésztában
Hozzávalók:
1 doboz gyorsfagyasztott leveles tészta
virsli
mustár
ketchup
majonéz
1 db tojás sárgája
Elkészítése:
A gyorsfagyasztott leveles tésztát felengedjük. A lapokat felezzük majd megkenjük tetszés szerint mustár-ketchup-majonéz keverékével. Ráhelyezzük a virsliket,...
———
Darált hússal töltött burgonya
Hozzávalók:
1 kg nagyobb szemű burgonya
60 dkg darált hús
fokhagyma
oregánó
só
bors
pirospaprika
ételízesítő
olaj
tejföl
sajt
Elkészítése:
A burgonyákat megpucoljuk és egészben megfőzzük, majd amikor megfőtt, félbevágjuk. A közepét kikaparjuk, a közepe maradjon...
———
Halas krém

Hozzávalók:
2 doboz tonhal filé (natúr)
1 evőkanál vaj
1/2 citrom leve
1 teáskanál majoranna
6 szem borókabogyó
tört bors
Elkészítés:
1. legegyszerűbb, ha minden hozzávalót beleteszünk a konyhai aprítóba és összekeverjük, ha ez nem áll rendelkezésre, akkor tegyük egy...
———
Padlizsánkrém

Hozzávalók:
2 közepes padlizsán
fél citrom leve
3 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
A padlizsánokat félbevágom, egy száraz serpenyőt a villanytűzhelyre teszek, és ebben alaposan megfeketítem a padlizsánhajók...
———
Tojáskrém
Hozzávalók: (3 főre)
7 db főtt tojás (meghámozva)
1 közepes méretű lilhagymának a fele
1 kk só
1 kk majoranna
1 kicsi bors
4 ek majonéz
Elkészítés:
Vegyünk elő egy turmixgépet/aprítógépet, és tegyük bele a felkockázott lilahagymát. Pár pillanatra nyomjuk meg a gépet, hogy...
———
Mindent bele

Félbevágott zsemlébe bármi mehet, ami otthon van. Szalonna, tojás, paprika szeletkék, paradicsom szeletkék. A tetejére pici só és bors.
———