Vacsora

Tortilla

Tortilla
Hozzávalók: 12 dkg graham liszt, 12 dkg kukoricaliszt, 6 dkg finomliszt, 4 ek. olaj, 1 kk. só, 1/2 cs. sütőpor, 2 dl víz   Elkészítés: A lisztet leszitáljuk, hozzáadjuk az olajat, a sót, a sütőport. A langyos vizet fokozatosan hozzáadagolva lágy tésztát...

Virsli tésztában

Virsli tésztában
Hozzávalók: 1 doboz gyorsfagyasztott leveles tészta virsli mustár ketchup majonéz 1 db tojás sárgája   Elkészítése: A gyorsfagyasztott leveles tésztát felengedjük. A lapokat felezzük majd megkenjük tetszés szerint mustár-ketchup-majonéz keverékével. Ráhelyezzük a virsliket,...

Darált hússal töltött burgonya

Darált hússal töltött burgonya
Hozzávalók: 1 kg nagyobb szemű burgonya 60 dkg darált hús fokhagyma oregánó só bors pirospaprika ételízesítő olaj tejföl sajt   Elkészítése: A burgonyákat megpucoljuk és egészben megfőzzük, majd amikor megfőtt, félbevágjuk. A közepét kikaparjuk, a közepe maradjon...

Halas krém

Halas krém
Hozzávalók: 2 doboz tonhal filé (natúr) 1 evőkanál vaj 1/2 citrom leve 1 teáskanál majoranna 6 szem borókabogyó tört bors   Elkészítés: 1. legegyszerűbb, ha minden hozzávalót beleteszünk a konyhai aprítóba és összekeverjük, ha ez nem áll rendelkezésre, akkor tegyük egy...

Padlizsánkrém

Padlizsánkrém
Hozzávalók: 2 közepes padlizsán  fél citrom leve  3 evőkanál olívaolaj  3 gerezd fokhagyma  só  bors   Elkészítés: A padlizsánokat félbevágom, egy száraz serpenyőt a villanytűzhelyre teszek, és  ebben alaposan megfeketítem a padlizsánhajók...

Tojáskrém

Tojáskrém
Hozzávalók: (3 főre) 7 db főtt tojás (meghámozva) 1 közepes méretű lilhagymának a fele 1 kk só 1 kk majoranna 1 kicsi bors 4 ek majonéz   Elkészítés: Vegyünk elő egy turmixgépet/aprítógépet, és tegyük bele a felkockázott lilahagymát. Pár pillanatra nyomjuk meg a gépet, hogy...

Mindent bele

Mindent bele
Félbevágott zsemlébe bármi mehet, ami otthon van. Szalonna, tojás, paprika szeletkék, paradicsom szeletkék. A tetejére pici só és bors.