Egyéb

Vaniliás krémtúró

Vaniliás krémtúró
Hozzávalók: 25 dkg sovány  túró 1 cs főzős vanília ízű pudingpor 4 dl tej 4-6 ek cukor, ízlés szerint (vaníliás cuokor) Reszelt citrom héja Esetleg mehet bele mazsola is, aki szereti   Elkészítés: A 4 dl tejből sűrű pudingot főzünk (1 dl-el elkeverjük a pudingport és a...

Kakaós csiga

Kakaós csiga
Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 1 dl tej 1 kocka élesztő 1 kávéskanál kristálycukor 1 csipet só 2 tojás 3 evőkanál szőlőmagolaj (vagy 6 evőkanál étolaj, de a szőlőmagolajtól könnyebb lesz a tészta) tölteléknek holland kakaó és ízlés szerint porcukor (vagy lekvár, mogyorókrém,...

Bukta

Bukta
Hozzávalók: 50 dkg finomliszt  10 dkg porcukor  4 dkg friss élesztő 10 dkg vaj  4 tojás sárgája  csipet só   Elkészítés: A porcukrot elmorzsolom az élesztővel, majd miután megfolyósodott, összekeverem a többi hozzávalóval, a kézimixer dagasztókarjával...

Kürtöskalács

Kürtöskalács
Hozzávalók: 75 dkg liszt 2 tojás 10 dkg olvasztott vaj 1 dl tej 30 g élesztő 4 ek cukor 1 citrom lereszelt héja 1 ek vaníliaaroma csipet só cukor darált dió   Elkészítés: A tésztát összegyúrjuk, kelesztjük. Közben a WC papír gurigákat alufóliával bevonjuk. Fél...

Sajtos rúd

Sajtos rúd
30 dkg lisztet gyúrjunk össze 25 dkg margarinnal, 2 teáskanál sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz (1-1,5 dl). Nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, a tetejét kenjük meg egy felvert tojással, szórjuk meg reszelt sajttal és egész köménymaggal. Vágjuk hosszúkás rudakra, majd rakjuk sütőpapírral...

Sós perec

Sós perec
Hozzávalók: ·         1 kg finomliszt ·         1 ek. só ·         1 ek. cukor ·         20 dkg kacsazsír...

Házi csoki

Házi csoki
hozzávalók: 35 dkg cukor (vagy diétás változatban helyettesíthető steviával, esetleg nyírfacukorral) 1,5 dl víz 10 dkg margarin 5 evőkanál holland kakaópor 50 dkg tejpor Elkészítés: A cukrot elkeverjük a margarinnal és a kakaóval, felforraljuk, és forrás után még 2 percig kavargatjuk, lassú...

Édes-pirított mandula mikróban

Édes-pirított mandula mikróban
Hozzávalók: 1 zacskó egész mandula (250 gr) fahéj kristálycukor (vagy barnacukor) víz 4 evőkanál vizet teszünk egy hőálló, mikrózható tálba (legjobb a kerámiatál), bele 4 evőkanál cukrot, 1 evőkanál fahéjat és jól elkeverjük. Beleforgatjuk a mandulákat és az egészet betesszük a mikróba....

Balzsamecetkrém

Balzsamecetkrém
Hozzávalók – 1 üveg balzsamecetkrémhez: 1 evőkanál barnacukor 2 dl jó minőségű bor 1,5 dl balzsamecet 1 kávéskanál étkezési keményítő Elkészítés: A barnacukrot lassú tűzön karamellizáljuk meg, majd öntsük hozzá a vörösbort. Kevergetve melegítsük, amíg fel nem olvad a karamell a folyadékban....