Balatoni Hal és Termelői Piac, Gyenesdiás
2013.04.06 16:00
Gyenesdiás
2013-04-06 - 2013-09-28
I. Balatoni Hal és Termelői Piac Gyenesdiáson a Kárpáti korzónál Helyi és környékbeli árusok a vásárlókat és érdeklődőket sokféle termékkel, mint pl. mangalica húskészítményekkel, bio zöldségekkel és gyümölcsökkel, bor, kürtős kalács, langalló stb. Általános nyitva tartás: A piac húsvéttól október közepéig tart nyitva. Fő piacnap (asztali árusítás is): szombaton: 14-20 óráig Csak faházak nyitva tartása: naponta délután 16 órától
Megnyitó:
2013. április 6-án (szombaton) 14 órakor nyitja meg az idei szezonban először a kapuját a helyi termelői piac.
Program:
15 órától: Megnyitó beszédet mond Czankáné Szalóky Szilvia a Turisztikai Egyesület elnöke, Gál Lajos polgármester és Kőhalmi Balázs megbízott piacfelügyelő, melyet műsoros program követ. Fellépnek a Gyenesi Négyes és a Dalárda, a Gyenesdiási Bölcsöde és Óvoda Napsugár csoportjának tagjai Somorjai Lívia óvónő vezetésével, Tüttő Balázs (furulya) és a Varázshangok Családi Kamarakórus.
Szeretettel várjuk az érdeklődő árusokat és vásárlókat már 14 órától.
FAHÁZAK:
HALBOLT ÉS HALSÜTŐ
Az üzletben jelenleg sült halak (keszeg, kárász, pontyszelet) és fagyasztott, kiszerelt termékek (csomagolt keszeg, busa, ponty, harcsa, fogas, csuka, halászlé alap) várják a vásárlókat.
ÉLŐ, FRISS jegelt halak (keszeg, kárász, ponty, busa, harcsa, fogassüllő, amur, balin, angolna, csuka), tisztított, előhűtött halak (keszeg, busa, ponty, harcsa, fogassüllő, amur, balin, csuka, ikra, haltej) CSAK MÁJUS 15. UTÁN KAPHATÓAK.
A Halbolt és Halsütő hétfőnként zárva tart. Fő fogásnapok kedd és péntek, amikor változatosabb kínálattal szolgálnak.
Bővebb információ:
Tel: 30/733-6520
KÁPTALANTÓTI MANGALICA
Legelőtől az asztalig. Az általuk kínált hagyományos ízvilágot képviselő Mangalica termékeket ajánlják mindenkinek, annak is, aki evett már ilyent, de annak még inkább aki még nem, mivel: a Káptalantóti Mangalica termékek nélkül lehet élni, de annak az ég adta egy világon semmi, de semmi értelme nincsen.Ízletes mangalica hús termékek, kolbász, füstölt sonka, comb, lapocka és különféle szalonnák, májas, szalámi, virsli stb.
Bővebb információ:
Magyaródi Tibor
Tel.: 30/286-1459
KÁNYA ZOLI HALSÜTŐJE
Füstölt pisztráng, lazac és ízletes, sült balatoni halak, körettel, valamint háziszörp szomjúság ellen.
Nyitvatartás: 10-20 óráig
Bővebb információ:
Kánya Zoltán
Tel.: 30/9810-008
KISGÖMBÖC
Füstölt és frissen sült mangalica és vadhúsok, finom blonder sör, noszlopi savanyúság és georgikon borok.
Helyben sütött, friss hurka, kolbász kapható a Kisgömböcben a Kárpáti korzónál! Ehhez pedig Blonder sört és noszlopi savanyúság dukál.
További információ:
Tóth SándorTel.: 30/8609-749
KÜRTŐSKALÁCS ÉS PÁLINKAHÁZ
Frissen sütött kürtőskalács többféle ízben kapható. Továbbá bajor perec, ízletes igazi magyar pálinka és különleges mézek gazdagítják a kínálatot. A gyerekeknek finom szörpök. Mindenkit szeretettel várunk!
Nyitvatartás: 16-21 óráig
További információ:
Szennyai Szilárd
Tel.:30/3960-930
KATA LANGALLÓZÓ
Hagyományos fa tüzelésű kemencénkben házi készítésű tepsis langallót sütünk helyben. (A tradicionális kolozsvári szalonnáson kívül szalámis, medvehagymás, stb feltéttel.)
Kínálunk még:
-házias VELŐS-PIRÍTÓST
-zsíros kenyeret, lilahagymával.
A népszerű MARLENKA mézes süteményt is árusítjuk. Valamint a finomságok mellé termelői borokat, dobozos sört, üdítőket-szörpöket, limonádét, frissen facsart gyümölcsleveket, ásványvizet kínálunk. Az idei szezonban már a harmadik alkalommal, a megszokott minőség!
További információ:
xgaleria@freemail.hu
+36 30/318-2410
ZÖLDERŐ
PETI-SÜTI
Csupa-csupa finomság: lángos, palacsnta, lacipecsenye, valamint burgonyás- és halas ételek széles választéka.
További információ:
Csiszár Péter
Tel.: 30/9885-937
Saját készítésű natúr kecsketej, sajt, gyümölcsök és zöldésgek a farmról.
Nyitvatartás: 16-21 óráig
További információ:
Szocsiné László Beáta
9832 Nagytilaj, Pánahegy major
———
Vissza