Málna

Málnaszörp

Málnaszörp
Hozzávalók (12 főre): málna nádcukor borkősav   Elkészítés: A málnát átválogatjuk és megmossuk. Egy nagy dunsztos üvegbe tesszük és kicsit megtörjük a kezünkkel, majd egy vékony ruhával letakarjuk és hűvös helyen egy napig érleljük. Ezután vékony tüllön átszűrjük és hagyjuk...

Joghurttorta sütés nélkül

Joghurttorta sütés nélkül
Hozzávalók (8 főre): 8 dl epres gyümölcsjoghurt 6 ek porcukor 2 cs Zselatin fix 300 g málna 200 g eper 200 g szeder    Elkészítés: A málnát megmossuk, hogy készen álljon a felhasználásra, mikor a joghurthoz kell adnunk. A gyümölcsjoghurtot a porcukorral elkeverjük,...

Málnahab

Málnahab
Hozzávalók (12 főre): 400 g málna 400 g kristálycukor 5 tojásfehérje tálaláshoz + 100 g málna   Elkészítés: A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. (Géppel dolgozzunk, mert viszonylag sokáig kell keverni, egészen addig, míg a kristálycukor szemcséi feloldódnak a...

Gyors kefires süti

Gyors kefires süti
Hozzávalók (6 főre): 2 pohár kefir (2 x 175 g) 4 tojás 400 g liszt 200 g cukor 2 dl olívaolaj 1 cs sütőpor 100 g málna öntethez   200 g málna 1/2 citrom leve 30 g cukor   Elkészítés: A sütihez valókat keverőtálba tesszük és robotgéppel simára...

Hideg málnleves

Hideg málnleves
Hozzávalók (4 főre): 40 dkg málna 4 dl tej 2 dl tejszín 2 ek cukor vagy méz   Elkészítés: A málnaszemeket megmossuk, lecsöpögtetjük, és félreteszünk pár szebb szemet. A hozzávalókat beletöltjük a turmixgépbe, és beindítjuk. Fáradságot nem kímélve szűrjük le, így a magokkal...