Málna
Málnaszörp

Hozzávalók (12 főre):
málna
nádcukor
borkősav
Elkészítés:
A málnát átválogatjuk és megmossuk.
Egy nagy dunsztos üvegbe tesszük és kicsit megtörjük a kezünkkel, majd egy vékony ruhával letakarjuk és hűvös helyen egy napig érleljük.
Ezután vékony tüllön átszűrjük és hagyjuk...
———
Joghurttorta sütés nélkül
Hozzávalók (8 főre):
8 dl epres gyümölcsjoghurt
6 ek porcukor
2 cs Zselatin fix
300 g málna
200 g eper
200 g szeder
Elkészítés:
A málnát megmossuk, hogy készen álljon a felhasználásra, mikor a joghurthoz kell adnunk.
A gyümölcsjoghurtot a porcukorral elkeverjük,...
———
Málnahab

Hozzávalók (12 főre):
400 g málna
400 g kristálycukor
5 tojásfehérje
tálaláshoz
+ 100 g málna
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. (Géppel dolgozzunk, mert viszonylag sokáig kell keverni, egészen addig, míg a kristálycukor szemcséi feloldódnak a...
———
Gyors kefires süti

Hozzávalók (6 főre):
2 pohár kefir (2 x 175 g)
4 tojás
400 g liszt
200 g cukor
2 dl olívaolaj
1 cs sütőpor
100 g málna
öntethez
200 g málna
1/2 citrom leve
30 g cukor
Elkészítés:
A sütihez valókat keverőtálba tesszük és robotgéppel simára...
———
Hideg málnleves

Hozzávalók (4 főre):
40 dkg málna
4 dl tej
2 dl tejszín
2 ek cukor vagy méz
Elkészítés:
A málnaszemeket megmossuk, lecsöpögtetjük, és félreteszünk pár szebb szemet.
A hozzávalókat beletöltjük a turmixgépbe, és beindítjuk.
Fáradságot nem kímélve szűrjük le, így a magokkal...
———