Málna

Málnaszörp

Málnaszörp
Hozzávalók: (12 főre) málna nádcukor borkősav   Elkészítés: A málnát átválogatjuk és megmossuk. Egy nagy dunsztos üvegbe tesszük és kicsit megtörjük a kezünkkel, majd egy vékony ruhával letakarjuk és hűvös helyen egy napig érleljük. Ezután vékony tüllön átszűrjük és hagyjuk...

Tejfölös málnatorta

Tejfölös málnatorta
Hozzávalók: (6 főre)   Tészta: 10 dkg babapiskóta , ledarálva 5 dkg hideg vaj 5 dkg marcipánmassza , lereszelve 2 ek hideg tej   Krém: 750 g tejföl fruktóz/porcukor/édesítő ízlés szerint (ne legyen túl édes, savanykásan finomabb) 2 cs. zselatin fix 150 g...

Málna fagyi

Málna fagyi
Hozzávalók: (8 főre) 300 g málna 250 g kristálycukor 1 lime leve 2 tojás 500 ml habtejszín 250 ml tej   Elkészítés: A málnát tálba tesszük, ráöntünk 150 g cukrot, rálocsoljuk a lime levét, összekeverjük és lefedve hűtőbe tesszük két órára. Félóránként kivesszük és...

Lusta rétes

Lusta rétes
Hozzávalók: (6 főre) 20 dkg málna 25 dkg túró 20 dkg liszt 1/2 tasak sütőpor 10 dkg porcukor 10 dkg vaj 2 kisebb tojás 1 dl tej 1 tasak vaníliás cukor csipet só   Elkészítés: A vaj felével vastagon kikenünk egy kisebb (kb. fél gáztepsinyi méretű) tepsit. A lisztet...

Málnahab

Hozzávalók: (12 főre) 400 g málna 400 g kristálycukor 5 tojásfehérje   Tálaláshoz 100 g málna   Elkészítés: A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. (Géppel dolgozzunk, mert viszonylag sokáig kell keverni, egészen addig, míg a kristálycukor szemcséi...

Tejszínes málnatorta

Tejszínes málnatorta
Hozzávalók 6 főre A piskótához: 3 tojás 3 ek liszt 4 ek porcukor 2 ek kakaópor 1 mk sütőpor   A krémhez: 250 g friss málna 4 dl créme fraiche 4 dl double cream 140 g porcukor 10 g vaníliás cukor 20 g zselatin Babapiskóta   Elkészítés A tojásból,...

Málnakrém

Málnakrém
Hozzávalók (2 főre) 10 dkg málna 2 dl tejszín 2 -3 kk instant zselatin fix 1 ek cukor 1 cs vaníliás cukor 2 kk kakaópor citromfű   Elkészítés Habbá verjük a tejszínt zselatin fix-szel. Belekeverjük a cukrokat. A málnát villával összetörjük és belekeverjük a habba, egy...

Hidegmálnakrémleves

Hidegmálnakrémleves
Hozzávalók (4 főre) 40 dkg málna 4 dl tej 2 dl tejszín 1 dl málnaszörp 2 ek cukor vagy méz   Elkészítés A málnaszemeket megmossuk, lecsöpögtettjük, és félretesszünk pár szebb szemet. A hozzávalókat beletöltjük a turmixgépbe, és beindítjuk. Fáradságot nem kímélve szűrjük...

Gerzemürze

Gerzemürze
Hozzávalók (8 főre) 2 db nagy / 375 g / tejföl 25 dkg porcukor 1 cs babapiskóta 1 kk vaníliaaroma 50 dkg málna, lehet más gyümölcs is (télen pótolhatjuk fagyasztott gyümölccsel)   Elkészítés A tejfölt a porcukorral és a vaníliaaromával simára keverjük. A babapiskotát...

Erdei gyümölcsös joghurttorta sütés nélkül

Erdei gyümölcsös joghurttorta sütés nélkül
Hozzávalók (8 főre) 8 dl epres gyümölcsjoghurt 6 ek porcukor 2 cs Zselatin fix 300 g málna 200 g eper 200 g szeder    Elkészítés A málnát megmossuk, hogy készen álljon a felhasználásra, mikor a joghurthoz kell adnunk. A gyümölcsjoghurtot a porcukorral elkeverjük,...