6-7 hónapos babáknak
Spenót burgonyával
2013.07.08 23:32
Hozzávalók:
100 g tisztított spenótlevél,
50 g burgonya,
15 g banán, 1
mokkáskanál olaj
A spenótot levelenként megmossuk, szárait letépjük. 4-5 percig forró vízben főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük (csak így marad szép zöld). A banánnal együtt pépesítjük. A...
———
Sárgaborsó főzelék burgonyával
2013.07.08 23:31
Hozzávalók:
70 g sárgaborsó
70 g burgonya
1 mokkáskanál olaj
A sárgaborsót már előző nap beáztatjuk hideg vízbe. A főzés napján annyi vízben főzzük puhára, amennyi éppen ellepi. A burgonyát akkor adjuk hozzá, amikor a borsó már puha. Kis lángon tovább pároljuk 15-20 percig....
———
Salátafőzelék
2013.07.08 23:30
Hozzávalók:
100 g tisztított saláta,
50 g tisztított burgonya,
1 mokkáskanál olaj,
1 mokkáskanál citromlé
A salátát leveleire szedve alaposan megmossuk (folyóvízben), darabokra tépkedjük és a kockára vágott burgonyával 15 percig pároljuk 3-4 ev kanál...
———
Paradicsomos burgonya
2013.07.08 23:30
Hozzávalók:
100 g burgonya,
1-2 friss paradicsom,
1 kis zellerlevél,
1 mokkáskanál olaj
A burgonyát a szokott módon megpároljuk. A paradicsomot forrásban levő vízbe mártjuk, így könnyen lejön a héja. Nyersen pépesítjük, hozzáadjuk a zellerlevelet és 2 evőkanál vizet....
———
Spenót – 6 hó
2013.07.08 23:28
Hozzávalók:
100 gramm tisztított spenótlevél
50 gramm burgonya
50 gramm banán
1 mokkáskanál oliva olaj
Elkészítés:
A burgonyát felkockázzuk és 15-20 percig pároljuk, majd félretesszük. A megtisztított spenótot forró vízben 4-5 percig főzzük majd sz r kanállal kiszedjük és...
———
Borsós burgonya – 6 hó
2013.07.08 23:28
Hozzávalók:
1 db nagy burgonya
1 marék zöldborsó
1 kk olaj v. margarin
Elkészítés:
A borsót a kevés olajon vagy margarinon megpárolom, majd amikor már majdnem puha hozzáteszem az apró kockára vágott burgonyát és annyi vízben, hogy ellepje együtt főzöm készre. Turmixgépben...
———
Répás sütőtökleves
2013.07.08 23:26
Hozzávalók:
50 dkg sütőtök
25 dkg sárgarépa
1 fej hagyma
2 dkg vaj
1 zöldségleveskocka
Elkészítés:
A tököt megmossuk, gerezdekre vágjuk, magjait kikaparjuk, a tökhúst nagyobb darabokra vágjuk. A répát megmossuk, meghámozzuk, szintén...
———
Almapüré barackkal
2013.07.08 07:23
Hozzávalók:
1 őszibarack
2-3 alma
A barack húsát szitán áttörjük, az almát pépesítjük, majd összekeverjük.
Megjegyzés:
Ha kajszival készítjük, akkor 6 hónapos kortól próbáljuk meg, de csak óvatosan, mert a kajszi hasgörcsöt is okozhat.
———
Meggyes krumpli
2013.07.08 07:19
Hozzávalók:
2-3 közepes méretű krumpli
15-20 szem érett, hibátlan meggy
A krumplit megmossuk, meghámozzuk , apróra felkockázzuk, s kis lábosba téve kevés vízzel felengedve megfőzzük pár perc alatt. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, bőrét lehúzzuk. Az első pár alkalommal szitán...
———
Almás-meggyes desszert babáknak
2013.07.08 06:57
Hozzávalók: (1 főre)
1 kisebb alma
4 szem meggy (lehet fagyasztott is!)
1 ek sinlac (rizs- és szentjánoskenyérmag alapú allergén-szegény pép)
A sinlac azért jó bele, mert egy kicsit sűríti is, és nem kell bele cukor, mert elveszi a meggy nagyon savanykás ízét. A kisbabámnak...
———
Almás banánpép
2013.07.08 06:55
- 1 db alma
- 1 db banán
Az almát felkockázzuk (meg is párolhatjuk kb.8 percig, úgy könnyebb turmixolni és ízletesebb is), és a banánnal együtt pépesítjük. Végül a poharakba töltjük (pl. aventes pohár).
(Kb. 180 ml)
———
Krumplis cukkini
2013.07.08 06:54
Hozzávalók:
1 darab kisebb cukkini
1-2 darab burgonya
esetleg 1 kisebb adag csirkehusi
Elkészítés:
A meghámozott krumplit és a cukkinit (ha van magja akkor ki kell szedni) feltesszük kevés vízben főni vagy párolni. Mivel a krumpli és a cukkini is hamar megpuhul (kb. 10...
———