6-7 hónapos babáknak

Spenót burgonyával

2013.07.08 23:32
Hozzávalók:  100 g tisztított spenótlevél,  50 g burgonya,  15 g banán, 1 mokkáskanál olaj   A spenótot levelenként megmossuk, szárait letépjük. 4-5 percig forró vízben főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük (csak így marad szép zöld). A banánnal együtt pépesítjük. A...

Sárgaborsó főzelék burgonyával

2013.07.08 23:31
Hozzávalók:  70 g sárgaborsó 70 g burgonya 1 mokkáskanál olaj A sárgaborsót már előző nap beáztatjuk hideg vízbe. A főzés napján annyi vízben főzzük puhára, amennyi éppen ellepi. A burgonyát akkor adjuk hozzá, amikor a borsó már puha. Kis lángon tovább pároljuk 15-20 percig....

Salátafőzelék

2013.07.08 23:30
Hozzávalók:  100 g tisztított saláta,  50 g tisztított burgonya,  1 mokkáskanál olaj,  1 mokkáskanál citromlé   A salátát leveleire szedve alaposan megmossuk (folyóvízben), darabokra tépkedjük és a kockára vágott burgonyával 15 percig pároljuk 3-4 ev kanál...

Paradicsomos burgonya

2013.07.08 23:30
Hozzávalók:  100 g burgonya,  1-2 friss paradicsom,  1 kis zellerlevél, 1 mokkáskanál olaj A burgonyát a szokott módon megpároljuk. A paradicsomot forrásban levő vízbe mártjuk, így könnyen lejön a héja. Nyersen pépesítjük, hozzáadjuk a zellerlevelet és 2 evőkanál vizet....

Spenót – 6 hó

2013.07.08 23:28
Hozzávalók: 100 gramm tisztított spenótlevél 50 gramm burgonya 50 gramm banán 1 mokkáskanál oliva olaj   Elkészítés: A burgonyát felkockázzuk és 15-20 percig pároljuk, majd félretesszük. A megtisztított spenótot forró vízben 4-5 percig főzzük majd sz r kanállal kiszedjük és...

Borsós burgonya – 6 hó

2013.07.08 23:28
Hozzávalók: 1 db nagy burgonya 1 marék zöldborsó 1 kk olaj v. margarin   Elkészítés: A borsót a kevés olajon vagy margarinon megpárolom, majd amikor már majdnem puha hozzáteszem az apró kockára vágott burgonyát és annyi vízben, hogy ellepje együtt főzöm készre. Turmixgépben...

Répás sütőtökleves

2013.07.08 23:26
Hozzávalók: 50 dkg sütőtök  25 dkg sárgarépa  1 fej hagyma  2 dkg vaj  1 zöldségleveskocka    Elkészítés:  A tököt megmossuk, gerezdekre vágjuk, magjait kikaparjuk, a tökhúst nagyobb darabokra vágjuk. A répát megmossuk, meghámozzuk, szintén...

Almapüré barackkal

2013.07.08 07:23
Hozzávalók:  1 őszibarack  2-3 alma  A barack húsát szitán áttörjük, az almát pépesítjük, majd összekeverjük.    Megjegyzés:  Ha kajszival készítjük, akkor 6 hónapos kortól próbáljuk meg, de csak óvatosan, mert a kajszi hasgörcsöt is okozhat.

Meggyes krumpli

2013.07.08 07:19
Hozzávalók:  2-3 közepes méretű krumpli  15-20 szem érett, hibátlan meggy A krumplit megmossuk, meghámozzuk , apróra felkockázzuk, s kis lábosba téve kevés vízzel felengedve megfőzzük pár perc alatt. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, bőrét lehúzzuk. Az első pár alkalommal szitán...

Almás-meggyes desszert babáknak

2013.07.08 06:57
Hozzávalók: (1 főre) 1 kisebb alma 4 szem meggy (lehet fagyasztott is!) 1 ek sinlac (rizs- és szentjánoskenyérmag alapú allergén-szegény pép)   A sinlac azért jó bele, mert egy kicsit sűríti is, és nem kell bele cukor, mert elveszi a meggy nagyon savanykás ízét. A kisbabámnak...

Almás banánpép

2013.07.08 06:55
- 1 db alma - 1 db banán Az almát felkockázzuk (meg is párolhatjuk kb.8 percig, úgy könnyebb turmixolni és ízletesebb is), és a banánnal együtt pépesítjük. Végül a poharakba töltjük (pl. aventes pohár). (Kb. 180 ml)

Krumplis cukkini

2013.07.08 06:54
Hozzávalók: 1 darab kisebb cukkini 1-2 darab burgonya esetleg 1 kisebb adag csirkehusi   Elkészítés:  A meghámozott krumplit és a cukkinit (ha van magja akkor ki kell szedni) feltesszük kevés vízben főni vagy párolni. Mivel a krumpli és a cukkini is hamar megpuhul (kb. 10...